Conferința internațională EduMagic „Soluții inovatoare în educație”, ediția a VII-a, 24 noiembrie 2022
A VII-a ediție a conferinței internaționale a avut loc la 24 noiembrie 2022alături de aproape 2.500 de profesori. Am avut parte de:
- lecții interactive și teste conform curriculumului pentru toate ciclurile de învățământ;
- șablonul unei lecții interactive;
- metoda SCARF și wellbeing pentru îmbunătățirea relației cu sine și cu elevii.
Poți în continuare să beneficiezi de acces la înregistrarea conferinței dacă o achiziționezi în format eLearning.
Afli despre:
Conținutul conferinței internaționale
Cătălina-Diana Popa este profesor de limba şi literatura română pentru învățământul liceal la Colegiul Național „Vasile Alecsandri“ din Galați, doctor în Ştiinţe umaniste și speaker TEDx și Super Teach. În anul 2016 a primit Ordinul „Meritul pentru Învățământ“ în grad de Cavaler, acordat de Președintele României și Premiul MERITO pentru Excelență în Educație. Din 2012, coordonează ateliere de peer-education, storytelling, scriere creativă și photo-voice, având drept scop dezvoltarea inteligenței emoționale la copii și adolescenți. Este autoare de manuale și auxiliare școlare și coordonează echipe de voluntari în proiecte educative și activități umanitare. Cătălina, proaspăt întoarsă din SUA dintr-un schimb de experiență, prezintă ideile principale abordate în cadrul programului și cum putem integra mindfulness la ore pentru a crea o relație sănătoasă cu elevii.
Marișca Morari este director la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 28 din Baia Mare și profesor pentru învățământul preșcolar. A fost mentor de practică pedagogică al Universității Tehnice din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Din anul 2020 este coordonatorul revistei pentru părinți, copii și cadre didactice „Primii pași în educație“. A fost desemnată educatorul MERITO 2021. Marișca va ilustra cum putem folosi exerciții de improvizație în formarea competențelor preșcolarului și împreună ne vom juca unul dintre aceste jocuri. Mecanicile de joc propuse pot fi folosite pentru a crea activități prin care interacționăm cu elevul la toate disciplinele, indiferent de ciclul de învățământ.
Darin Madzharov este fondatorul Ucha.se Bulgaria şi Eduboom (platformă educaţională interactivă cu peste 25.000 de lecţii video, teste şi hărţi mentale care respectă curriculumul, utilizate cu uşurinţă de peste 1.000.000 de profesori, elevi şi părinţi, totalizând 99.000.000 de vizualizări). Acesta va vorbi despre experiența avută în Bulgaria, Spaniași Italia, cum sunt create lecțiile Eduboom și cum poți deveni creator de lecții interactive.
Anca Tudose este creator de lecţii interactive Eduboom, profesor de matematică la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” şi la Școala Gimnazială „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc, având gradul I şi o experienţă de peste 23 ani în învăţământ, cu rezultate deosebite la olimpiadele naţionale de matematică sau în activităţile remediale. Printre activități menționăm și responsabil cu asigurarea calității în școală, membru în Consiliul de Administrație, responsabil de comisie metodică, responsabil al programului de educare a adulților „A doua șansă”. Pentru conferință Anca a pregătit o schiță de lecție interactivă cu exemple concrete din propria activitate didactică ce poate fi adaptată de către profesori în crearea propriilor lecții.
Simona Elena Suflea este profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Merei, județul Buzău. În activitatea didactică lucrează cu elevi proveniți din medii defavorizate, elevi aflați în situația riscului de abandon școlar. A absolvit studii universitare de master în domeniul managementului educațional, iar din noiembrie 2021 este profesor scenarist în cadrul Eduboom și se ocupă de comunicarea cu elevii din ciclul primar. Simona va prezenta secvențe dintr-o lecție de matematică prin care va exemplifica metode concrete de a ilustra concepte abstracte, pe limbajul elevului, precum și felul în care este integrat ludicul în lecțiile pentru ciclul primar.
Adriana Grama este profesor pentru învățământul gimnazial la Școala Gimnazială „George Coșbuc“ și Școala Gimnazială „Romulus Guga“ din Târgu Mureș, unde predă chimie și TIC, având o experienţă de peste 23 de ani, timp în care a inovat la clasă. Administrează blogul profesorilor de fizică și chimie din județ, precum și site-ul web al școlii și este creator de lecții interactive Eduboom. Adriana va prezenta secvențe dintr-o lecție creată de ea în acord cu programa școlară, explicând totodată cum a integrat elemente de animație și experimente video pentru a capta atenția elevilor, dar și pentru a atinge obiectivele de învățare. La final vom primi și un test pentru a vedea dacă am fost atenți la lecție.
Irina Ștefănescu este trainer și consultant, membru fondator al Asociației ARC Pro pentru Coaching Profesionist din România și colaborează cu Coachingdipity (școală de coaching) ca trainer în coaching de echipă cu sociodramă și metode de acțiune. A creat un curriculum de antrenament în sociodramă și metode de acțiune pentru business, coaching și educație, ce stă la baza cursului de certificare oferit de institutul ODef din Geneva cu care colaborează din 2012. Începând cu anul 2008, Irina lucrează cu cadrele didactice din România pentru a aduce metodele de acțiune în sala de clasă, stimulând învățarea. La această ediţie a conferinţei, Irina ne va prezenta folosirea metodei SCARF pentru a ne îmbunătăţi relaţia cu sine și cu elevii noştri.
Amia Rosa este instructor de yoga și meditație, având formarea de Hatha Yoga în Asia, Thailanda. În ultimii patru ani a ghidat sute de oameni în procese de meditație, respirație, yoga și feminitate, atât în România, cât și în Asia. Andreea face parte din echipa EduMagic, în calitate de trainer și manager de marketing, şi ne-a pregătit un nou moment de relaxare şi fericire tocmai din Bali, Indonezia.
Moderatori
Cristian Dițoiu este profesor la Universitatea București, designer de produse educaționale, co-fondator și administrator la EduMagic, co-fondator Învăț și Zâmbesc. În trecut: director marketing Olimp NET, membru fondator Organizația de Marketing în Turism din România, expert POSDRU, membru fondator Asociaţia Pro-INFO, master și doctorat în Marketing, ASE, licență în Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Politehnică București.
Sorina Conea este creator de experiențe educaționale și co-fondator EduMagic, administrator Învăț și Zâmbesc și trainer certificat Mozaik Education. În trecut: absolventă Founder Institute, manager de produs Asociația Pro-INFO, coordonator PR Innovations for Tomorrow și Future Makers, co-fondator UX-City, mentor la Universitatea Alternativă, având licență și master în Relații Internaționale Economice, ASE.
Organizatori
EduMagic Solutions construiește și livrează experiențe de învățare pentru a ajuta atât profesorii, cât și elevii din România să se reîndrăgostească de învățare și de a readuce magia în educație. EduMagic a creat primul webinar din România pentru profesori de “Creează lecții interactive digitale” în iunie 2019, iar în mai 2020 a fost co-organizator al celui mai mare eveniment live pentru profesori (15000) alături de Editura Didactică și Pedagogică.
Conferința este organizată împreună cu partenerul internaţional Eduboom, care creează lecții interactive interesante conform curriculumului. Aceștia sunt deja un model de succes în Bulgaria prin Ucha.se (care înseamnă eu „învăţ”), iar pe piaţa din România sunt prezenţi de 1 an, timp în care au realizat peste 5000 de lecţii şi teste cu ajutorul profesorilor.
De asemenea, un alt co-organizator al conferinței este întreprinderea socială Învăț și Zâmbesc, care a fost înființată în urma unei finanțări europene în cadrul proiectului „Solidari într-o nouă economie socială, justă și performantă”. Organizațiaa pornit de la dorința de a oferi profesorilor din România pregătirea necesară pentru a se adapta contextului actual și a preda captivant pentru elevii nativi digital.
Învață cu drag, mai rapid și mai simplu.
- ALEXANDRINA-LUMINIȚACursul a fost foarte interesant și bine structurat. Am aflat informații foarte utile care îmi vor ușura munca la clas... View moreCursul a fost foarte interesant și bine structurat. Am aflat informații foarte utile care îmi vor ușura munca la clasă.
- Irinaminunat... View moreminunat
- Irinaminunat... View moreminunat
- IrinaExcelent... View moreExcelent
- IrinaInteresant... View moreInteresant
- IrinaInteresant... View moreInteresant
- MagdalenaCursul a fost usor de parcurs si de un real folos in activitatea didactica... View moreCursul a fost usor de parcurs si de un real folos in activitatea didactica
- IrinaMinunat... View moreMinunat
- IrinaFoarte bine structurat... View moreFoarte bine structurat