Predă fizica prin investigare științifică
Îți propunem o abordare a lecțiilor de Fizică din perspectiva tehnicii de investigare știintifică. Cursul prezintă fiecare etapă a metodei de investigare știintifică (explorarea calitativă și cantitativă, reflecția, aplicarea, evaluarea și experimentul), împreună cu exemple pratice pentru aplicarea la clasă. Interacțiunea elev-profesor va fi mai vie, elevii vor fi interesați de subiectul de discuție, manifestând curiozitate și învățând prin descoperire. Astfel, poți deveni chiar tu profesorul viitorului.
Prețul afișat include TVA 19%.
Ce vei învăța alături de noi?
"Interesul elevilor este redus". Soluția propusă: introdu metoda de investigare științifică și o notă de tehnologie în lecțiile tale.
Experimentarea este deosebit de importantă pentru orele de fizică, fie realizate în clasă, fie simulate pe calculator prin instrumente digitale inovative precum MozaWeb și Phet Colorado. Aplicarea metodei de investigare științifică le trezește elevilor curiozitatea, dorința de a explora, de a găsi metode pentru a-și testa ipotezele de lucru și produce un moment important de reflecție asupra propriei învățări, aspect care îi ajută pe elevi să devină autonomi și să facă legătura cu situațiile concrete de viață. Prin astfel de metode moderne de predare se creează lecții actualizate mileniului 3.
Înveți când ai timp și în ritmul tău.
Formator
Anișoara Cohen, profesoară de fizică la gimnaziu la Școala Gimnazială G-ral Eremia Grigorescu. De-a lungul timpului am observat că elevii se confruntă cu numeroase dificultăți în înțelegerea disciplinelor STEM și o motivație scăzută pentru învățarea lor. Anul acesta am coordonat la nivelul școlii proiectul național SI-STEM organizat de Uniunea Soroptimist România și Asociația Ține de noi si Fundația Hans Seidel, am participat la concursul Moon Camp Challenge organizat de ESA.
Învață cu drag, mai rapid și mai simplu.
- NicoletaFoarte util... View moreFoarte util!
- LiviaRecomand.
- LUMINIŢAMă bucur că am parcurs acest curs și cred că îmi va îmbogăți perspectiva demersului didactic.
- GHIȚILINAAm participat cu mult interes! Echipă frumoasă și implicată!Experiențe noi cu trăiri intense! Felicitări!
- Dumitru MarianaCursul cuprinde exemple de bune practici și este prezentat foarte bine.
- DumitruEste o conferință foarte bine realizatăConferința conține multe informații utile pentru evaluare eficiență, multe exemple de bune practici. Felicitări organizatorilor și tuturor celor care au realizat conferința, au pus suflet ca noi să ne bucurăm și să ne dezvoltăm cunoștințele despre evaluare. Mult succes în ... View moreConferința conține multe informații utile pentru evaluare eficiență, multe exemple de bune practici. Felicitări organizatorilor și tuturor celor care au realizat conferința, au pus suflet ca noi să ne bucurăm și să ne dezvoltăm cunoștințele despre evaluare. Mult succes în continuare!